•  Stort sortiment
  •  Trygg betalning
0
Din varukorg är tom!

Gjutjärns Egg panna Bok Carl Viktor

422 kr
Tillgänglig
Finns ej i lagret
Endast få kvar i lagret (100 st)
Finns ej i lagret
Bevaka produkt

Ange din e-postadress nedan så meddelar vi dig när produkten finns i lager! Din e-postadress sparas i upp till 180 dagar.

Produktbeskrivning:
Carl Victors gjutjärn är utmärkt för matlagning, optimal värmeledning och en slitstark yta som varar livet ut. Även den naturliga non-stick effekt som bildas på dessa pannor över tiden utan någon kemisk beläggning uppskattas av kockar världen över. Carl Victor står för svenskt kunnande och design, tillverkad i ett top modernt gjuteri. Varje Carl Victor produkt är tillverkad för hand, och sedan inbrända med vegetabilisk olja vilket gör att de är redo för omedelbar användning. Gjutjärns produkter från Carl Victor kan användas på alla typer av värmekällor inklusive öppen eld. Kort sagt är detta en robust och stabil klassisk svensk grillpanna i gjutjärn som du kommer att kunna njuta av i många många år framöver. Gjutjärnets Egenskaper Jämn fördelning av värme utan överhettning. Utmärkt värmeisolering. Handtaget är utformat för ett bra grepp. Inbränd i vegetabilisk olja. Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion. Lätt att rengöra. Exceptionell hållbarhet. 25 års gjutjärns garanti. Design: Svensk Tradition med 25 års gjutjärnsgaranti Denna Gjutjärnsgryta 4 Liter Glaslock, samt övriga gjutjärnsprodukter från Carl Victor är tillverkade och designade i bruksorten Höganäs, Skåne, av Göran Ek och Robert Ek. Carl Victor gjutjärnsprodukter är tillverkad av strängt kontrollerat återvinningsbart järn, dessutom är allt gjutjärn fritt från PTFE, PFOA och andra kemikalier. Naturlig “Non-stick” effekt: Du kan börja använda gjutjärnet och övriga Carl Victor gjutjärnsprodukter direkt, eftersom de är inbrända och klara. Man bränner in varje gjutjärns produkt från Carl Victor i vegetabilisk olja på 400°C, vårdar man dessutom Carl Victor gjutjärns pannor och grytor rätt, kommer de slutligen få en naturlig “Non-stick” effekt. Diska för hand med varmvatten, för att inte förstöra den naturliga non-stick, exempelvis om man använder diskmedel är risken att den naturliga non-sticken torkar ut. Dock är detta inget som förstör pannan, man får bara börja om från början. Användning av Gjutjärnet: Värm upp grytan med matolja/smör eller annat matfett tills den är varm och redo, Stek (försegla) maten i 45 sekunder per sida innan du sänker värmen för att steka klart. Lämna ingen mat i grytan efter att ni är klara. Grytan funkar på alla typer av hällar, inklusive INDUKTION. Skötsel av Gjutjärnet Diska grytan med varmt vatten. Torka den torr. Olja in grytan med en pappers trasa och förvara torrt. OBS! Lämna aldrig gjutjärnsgrytan fuktig, eller använd diskmaskin. Eftersom gjutjärnsgrytan kan börja rosta om du inte följer detta.


Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen